Wat is apneu?

Verhelp het snurken! 038 2400 028

Bij een slechte concentratie, erge vermoeidheid of luid snurken, zou u last kunnen hebben van een ernstigere ademhalingsstoornis: Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS). Bij apneu blokkeren de tong en het weke verhemelte tijdens uw slaap de ademstroom geheel of gedeeltelijk, waardoor u ‘s nachts tijdelijk geen adem kunt halen. Bij ernstige apneu patiënten kan dit ongeveer 600 keer per nacht zijn! Zuurstof is van levensbelang voor uw lichaam, apneu is dus zeer ernstig en moet worden aangepakt.

De natuurlijke reactie van het lichaam bij zulke ademstops is de aanmaak van adrenaline door de hersenen, waardoor u wakker schrikt. U zult dit misschien niet altijd merken, maar komt door de aanmaak van adrenaline niet in uw diepe remslaap terecht. Dit zorgt ervoor dat u niet goed uitrust en gedurende de dag vermoeid bent en concentratieproblemen kunt hebben. Als slaapapneu niet wordt behandeld, kan dit leiden tot een hoge bloeddruk, een verhoogde kans op beroertes en zelfs hartinfarcten.  SomnoClinic® Zwolle biedt een aantal behandelmethodes aan welke uw apneu kunnen tegengaan.

Recente studies hebben uitgewezen dat slaapapneu kan leiden tot depressies, beroertes, afwijkingen in de bloedvaten, een verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten. Vrouwen met een onbehandelde en ernstige vorm van apneu hebben zelfs een verhoogde kans (3,5 keer zoveel als vrouwen zonder apneu) om te overlijden aan hart- en vaatziektes! Slaapapneu moet niet worden onderschat: het kan erg gevaarlijk zijn. SomnoClinic® Kliniek van Snurken en Apneu heeft een applicatie ontwikkelt om te testen of u aan slaapapneu leidt. U kunt deze test gemakkelijk online invullen om een indicatie te krijgen of u aan apneu lijdt en te ontdekken wat u hier aan kunt doen.

De diagnose slaapapneu wordt vaak pas na een aantal jaren gesteld. De symptomen zullen elkaar in dit geval versterken en de gevolgen van de apneu worden steeds erger. Een voorbeeld: wanneer u niet goed slaapt en overdag vermoeid bent, zal dit leiden tot spanningen in uw dagelijks leven. Indien u onder behandeling bent voor diabetes, een verhoogde bloeddruk, overgewicht of slaapklachten, zou het kunnen zijn dat uw slaapapneu deze problemen versterkt. Het is dus goed om hier aandacht aan te schenken!

 

 

 

Top