Wat is snurken?

Verhelp het snurken! 038 2400 028

snurken hoe ontstaat snurken en apneu Wat is snurken?

Wanneer u gaat slapen verslappen alle spieren in uw lichaam. De tong is ook een spier, die bij verslappen in de luchtweg zakt. Deze verslapping zorgt voor een vernauwing, welke trillingen veroorzaken. Deze trillingen zorgen voor het geluid van snurken: vaak een brommend, zagend of ruisend geluid. Dit geluid kan zo sterk zijn dat een partner, huisgenoot of buurman er last van kan hebben. Naast het geluid zorgt de vernauwing in de ademstroom ervoor dat uw lichaam veel meer moeite moet doen om lucht naar binnen te krijgen.

Iedereen heeft een andere lichaamsbouw, waardoor men nooit kan voorspellen in welke mate zal worden gesnurkt. Diverse onderzoeken wijzen wel uit dat personen met een brede of korte nek meer kans hebben om te snurken. Hiernaast zijn er een aantal factoren de kans op snurken kunnen vergroten, zoals overgewicht en erfelijkheid. Daarnaast kunnen allergieën, alcohol- of medicijngebruik van invloed zijn op de mate van snurken.

Snurken kan hiernaast leiden tot diverse hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en/of diabetes type 2. Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat snurken een hogere risicofactor met zich meebrengt tot beroertes en hartaanvallen. Snurken heeft zelfs een hoger risico dan bijvoorbeeld roken, overgewicht of een hoge cholesterolwaarde. Snurken kan schadelijk zijn voor uw gezondheid, laat daarom uw nachtrust niet langer verstoren! Bekijk wat onze oplossingen zijn tegen uw of uw partners gesnurk.

Het snurken kan op elke leeftijd optreden, maar de kans op snurken is groter wanneer u ouder wordt. Zo snurken bijvoorbeeld veel mannen van boven de 40 jaar. Op een oudere leeftijd zal het snurken over het algemeen ook verergeren. Dit komt voornamelijk door dikker slijmvlies door ophoping van vetweefsel. De omvang van de luchtweg wordt in dit geval kleiner, waardoor sneller trillingen zullen plaatsvinden. Daarnaast worden de slijmvliezen, evenals de huid, in de jaren slapper en gaan hierdoor sneller trillen.

Opgelet: wanneer u zeer luid snurkt, problemen heeft met concentreren of buitengewoon vermoeid bent, zou dit kunnen wijzen op een ernstigere ademhalingsstoornis: Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS). De tong en het weke verhemelte blokkeren in dit geval tijdens uw slaap de ademstroom geheel of gedeeltelijk. U kunt hier meer informatie bekijken over apneu.

 

Veel gestelde vragen

Waarom snurken sommige mensen als ze verkouden zijn?

Waarom snurken sommige mensen als ze verkouden zijn?

Waarom snurk ik?

De oorzaak van snurken is per persoon moeilijk te verklaren. In de meeste gevallen is uw bouw de oorzaak, maar er zijn zaken die het snurken verergeren. 

Heeft voedsel effect op snurken?

Nee. Hoewel u het eten van een zware maaltijd vlak voor het slapen beter kunt vermijden, hebben bepaalde diëten geen invloed op snurken.

Wat is het verschil tussen snurken en apneu?

Hoewel snurken voor u en uw partner vervelend kan zijn, zijn de gevolgen voor patiënten met apneu een stuk erger. Wilt u meer weten over apneu? Klik dan hier voor meer informatie.

Hoe kan ik snurken voorkomen?

U kunt proberen minder alcohol te drinken, gewicht te verliezen of op uw zij te slapen, ecter de oorzaak van het snurken wordt hier niet mee aangepakt. Het is verstandig een afspraak te maken bij SomnoClinic Rotterdam, waar u een gepaste oplossing zal krijgen om het snurken tegen te gaan.

Hoe erg zijn mijn problemen door snurken?

De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft een handige test op haar website geplaatst. Middels deze test kunt u zelf zien hoe groot uw snurk of apneu probleem is en hoe u dit probleem kunt oplossen. 

Ik heb al zoveel geprobeerd tegen snurken, Waarom kan uw kliniek helpen?

De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft al ruim twintig jaar ervaring met het helpen van patiënten met nachtelijke ademhalingsstoornissen. Daarnaast hebben wij een aantal behandelmethodes ontwikkelt welke andere klinieken niet aanbieden. Wij kunnen u persoonlijk begeleiden en zo de beste oplossingen bieden.
Top